torsdag 26 september 2019

Smaktest | Coca-Cola Zero CinnamonNär det bara var tre månader kvar.

Häromdagen, dagen då det var exakt tre månader kvar till julafton, då fann jag den äntligen i min lokala butik. Den nya Coca-Cola:n med smak av kanel. Jag provsmakade den så fort jag kunde redan samma kväll och oj, så god den var! Jag gillade den riktigt mycket, supergod. Bra kanelsmak. Jag hoppas att den finns kvar ett bra tag framöver så att jag får dricka den fler gånger inför och under julen. Den kommer såklart inte att ersätta julmusten. Men absolut värd 5 av 5. Har du smakat?
Jag köpte även hem säsongens första Satsumas 😋 Kändes som ett passande tillfälle.

★★★★★
söndag 15 september 2019

Ett hundra dagar av jul100 dagar till julafton.

Jag har inte varit så effektiv i mitt julbloggande hittills i år. Mest beror det på min dator som började krångla, men det är äntligen åtgärdat nu. Även inspirationen till att blogga har varit lite frånvarande men jag hoppas att det vänder nu när vissa saker äntligen börjar se lite ljusare ut. För det är trots allt bara 100 dagar kvar till julafton. 100 dagar tillgängliga för att julblogga. Vi får se hur många av de jag utnyttjar 😊
lördag 7 september 2019

Storm på Lugna gatan - snart på DVDFörra årets julkalender kommer på DVD.

Det är ju inte alltid säkert att en julkalender kommer ut på DVD efter att den har visats på TV. Tusen år till julafton från 2015 är ett exempel på en julkalender som tyvärr aldrig kom ut på DVD på grund av tvister och rättigheter. Väldigt tråkigt då jag verkligen gillade den. Men förra årets julkalender Storm på Lugna gatan ser däremot ut att komma på DVD i oktober, och det ser jag fram emot. Självklart så vill jag ha denna i min samling. Om jag köper den själv eller önskar mig den i julklapp återstår dock att se 😊

Preliminär release: 7 oktober.Jag ser fram emot att få se den här härliga julkalendern igen!
torsdag 5 september 2019

Ny julfilm med Emilia ClarkeLast Christmas (2019)

Något jag verkligen ser fram emot den här hösten är den nya julfilmen Last Christmas med min skådespelarfavorit Emilia Clarke i huvudrollen. Jag är helt såld på den här filmen. Den har svensk biopremiär den 15 november och jag ska verkligen göra ett försök att gå och se den då.

Kate ränner runt i London och tar en massa dåliga beslut till ljudet av bjällrorna på hennes skor – ytterligare en irriterande följd av hennes jobb som tomtens medhjälpare i en året runt-öppen julaffär. När Tom dyker upp i Kates liv verkar han för bra för att vara sann och han genomskådar många av hennes känslomässiga barriärer. Fast London, under julen, förvandlas till världens mest underbara stad, verkar ingenting fungera för de här två. (MovieZine)Har filmen fångat ditt intresse?
onsdag 4 september 2019

Detta väljer jagÅrets första jullista.
Hämtad hos Sofies julblogg.

Adventsstjärna eller adventsljusstake? Adventsljusstakar är en stor favorit här.

Köpa julklappar i affärer eller via nätet? Jag gör båda, typ lika mycket men kanske något mer via nätet då det är så bekvämt att kunna sitta hemma i lugn och ro. Men ibland vill jag klämma och känna lite innan jag köper.

Tomtar eller änglar? Utöver mitt änglaspel har jag inga änglar hemma.

1:a advent eller Luciadagen? Jag har inte direkt firat Lucia på många år, tyvärr. Försöker ändra på det dock.

Mjuk eller hård pepparkaka? Tycker mycket om båda men det blir mest hårda.

Amaryllis eller julstjärna? De är så fina!

Mycket eller lite julpynt? Det ska kännas och se juligt ut men inget överdrivet. Hellre stilrent än stökigt.

Skumtomte eller chokladask? Svårt val, men väljer chokladask. Choklad är ju alltid choklad.

Uppesittarkväll eller julaftonsfrukost? Uppesittarkvällen har blivit en tradition.
tisdag 3 september 2019

Julsaga möter sitcom i julkalendern 2019Julkalendern i SVT 2019.

Årets julkalender heter Panik i tomteverkstan och beskrivs som en humoristisk julsaga i förhöjd sitcom-tappning. Handlingen utspelar sig i den hemliga tomtebyn på Nordpolen där Tomtens verkstad AB håller till. Dess existens hänger på att barnen fortsätter att tro på tomten. Men tomtens stjärna är fallande, vilket också speglar hans allmänna stämning och hållning när julkalendern börjar, för skulle alla sluta tro på tomten, skulle tomten och hans gäng sluta att existera.

Fredde Granberg och Thomas Claesson har skrivit manus och regisserat de 24 avsnitten.
I huvudrollerna som tomtemor och tomtefar ser vi Pernilla Wahlgren och Per Andersson.Även Christina Schollin har en roll som tomtemormor. Så julfina de är!Pernilla lovar oss, via sin blogg, en fin, mysig, rolig, charmig och spännande julkalender i år. Det låter ju fantastiskt! Håller du inte med?Allt ser verkligen så juligt och mysigt ut, så julstämningen kommer nog vara närvarande en hel del tror jag. Jag håller tummarna för att även handlingen och skådespeleriet går hem, men det ser rätt så ljust ut.
Jag är så taggad på december, på grund av julkalendern och av andra orsaker 😉