"Trolltider" får nytt liv i julkalendern 2023

 

Trolltider – Legenden om Bergatrollet

I mars presenterade SVT årets julkalender som blir en remake på "Trolltider", klassikern från 1979. Jag kände spontant att det kan bli väldigt intressant. Jag gillar tanken på att få återse flera av de gamla karaktärerna och det utlovas att bli en ny historia men mer spännande. En julkalender som vill hedra minnet av "Trolltider". Fint. Jag är ganska taggad faktiskt, förhoppningsvis blir det juligt också.


Julkalendern beskrivs som en blandningen mellan Sunes jul och Sagan om Ringen. Berättelsen sägs utgå från en gammal legend där Bergatrollet härskade över Norden tills dess att han en dag blev överrumplad av trollen, feerna, häxorna och människorna som med en magisk sten lyckades få honom att somna. Men en dag hittar någon stenen och bryter besvärjelsen som håller Bergatrollet i sin sömn. Då inleds en brådskande jakt för människan Saga och trollet Love för att hitta stenen innan Bergatrollet vaknar och tar över världen på nytt. 


I årets julkalender ser vi Helmon Solomon (fen Dorabella), Kjell Bergqvist (trollet Gorm), Malte Gårdinger (trollet Kotte), Matilda Gross (människan Saga), Nour El Refai (häxan Mara) samt Ossian Skarsgård (trollet Love) och regissören heter Liza Farzaneh.

Skicka en kommentar

0 Kommentarer