torsdag 31 augusti 2017

Årets Juleskum får en smak av lingon


Juleskum 2017 med smak av lingon.

Cloetta släpper en ny smak på sitt Juleskum varje år, det har nog ingen missat, och i år får de skummiga tomtarna smaken av lingon. Jag är inte så superförtjust i lingon men tycker ändå att det ser ganska så gott ut. Jag ser som vanligt fram emot att få provsmaka! I oktober brukar vi kunna hitta Juleskum i butikerna.

Vad tror du om årets Juleskum?
onsdag 30 augusti 2017

Min mest nostalgiska julfilmÅrets första jullista!

Vad är det busigaste du gjort som barn under julen? Kikat på julklappar, käkat upp pepparkaksdegen, avslöjat tomten etc.
Klämt och känt på julklapparna har jag gjort, och kan göra lite än i dag. Jag öppnar dock inget, och har aldrig gjort vad jag kan minnas. Att smaka lite på pepparkaksdegen är ett måste.

Vilken jullåt får dig att känna dig som ett barn igen?
Den första jag kommer att tänka på är Mössens Julafton, den har verkligen hängt med länge men det är först nu i vuxenålder som jag har lärt mig hela texten 😄

Vilken julfilm är mest nostalgisk för dig?
Det måste nog vara Astrid Lindgrens jul. Jag har sett på Astrids fantastiska filmer sedan jag var riktigt liten och så långt jag kan minnas har jag alltid känt samma stora glädje när det firas jul i Villa Villekulla och i Bullerbyn, på gården Katthult, på Bråkmakargatan och på Junibacken ♡

När på julafton äter ni julmat?
Ibland före och ibland efter Kalle Anka, det varierar. Huvudsaken är att det inte krockar, för Kalle vill jag gärna se.

Vad måste finnas på julbordet?
Köttbullar, julskinka, prinskorv, potatis (hemma brukar vi välja potatisgratäng) och ägghalvor med majonnäs och dill.

Hur dags öppnar ni julklappar?
Efter Kalle Anka, om vi inte äter då för då blir det efter maten.Om du skulle köpa en julklapp till dig själv, vad skulle du köpa?
Något roligt datorspel eller några fler delar ur servisen Disney Jul.

Hur länge efter jul har du kvar din julgran?
Till tjugondag Knut. Vi kör med plast så det är inga problem att ha kvar den julen ut.

Vem vill du se som julvärd i år?
Lotta Lundgren är den första jag kommer att tänka på, annars har jag inte funderat så mycket på det...

Har du en julkalender i år? I så fall vad är det för någon?
Nej, inte ännu. Troligtvis blir det en för TV-kalendern och kanske att jag unnar mig en med något gott eller användbart i.

En jultradition du aldrig vill bryta?
Det årliga julbaket, att ge varandra julklappar och att julblogga.

Favoritaktivitet under juletid?
Julpyntningen, julbaket, julbloggandet, julklappsinslagningen och att besöka julmarknader.

Leker du i snön till exempel åker pulka eller bygger snögubbe?
Nej, det var ett tag sedan jag gjorde det sist, tyvärr. Jag får kanske göra det i år 😊
fredag 18 augusti 2017

JullåtsshuffleTa fram din julspellista och sätt på shuffle.

1 Denna låt sätter jag på direkt på julaftons morgon.
Winter Wonderland

2 Denna låt sjunger jag dagen innan julafton.
O Little Town of Bethlehem

3 Denna låt ska jag gifta mig till.
Mer Jul

4 Går inte att skita utan denna i bakgrunden.
Stilla Natt

Jag ska begravas till denna.
Have Yourself a Merry Little Christmas

När det julbakas lyssnar vi på denna.
Julen är här

I bakgrunden till Kalle Anka spelas.
Happy Christmas (War is Over)

Min favoritlåt.
Rudolf med röda mulen

När granen kläs spelas.
Jul Jul Strålande jul

10 Året runt spelas denna låt.
Rockin' Around the Christmas Tree
lördag 12 augusti 2017

Fina textilier i Åhléns jul 2017Julen hos Åhléns 2017.

Åhléns levererar alltid en massa fina grejer till julen. I år har de återigen många fina textilier, bland annat. Jag älskar ju det här allmogestuket när det kommer till dukar och kuddar. Textilier med ränder eller vackra mönster attraherar mig mer än textilier med en massa tomtar på. Det blir mycket mer harmoniskt och mysigt.Även i julbelysningskategorin levererar Åhléns mycket fint i höst. Allt ifrån lyktor och lampor till doftljus i burk. Doftljus kan jag aldrig få för mycket utav, det finns alltid utrymme för fler. Apelsin & Nejlika låter lockande. Och den rundade ljushållaren i mässing skulle passa perfekt i vårat vardagsrum, inte bara till julen utan året om till och med.
onsdag 9 augusti 2017

Min lilla julkasseMin julbloggskasse.

För ett år sedan hamnade jag, i princip av en ren slump, på Vistaprint och det besöket slutade med att jag skapade min alldeles egna tygkasse. Jag designade inte motivet själv utan valde ett redan befintligt alternativ och skrev dit min egna text. Tack vare en massa erbjudanden hamnade priset på ungefär 100 kr och en beställning blev omöjlig att förneka. Så under förra årets julshopping gick jag runt med den här kassen, men glömde totalt bort att visa den för er, därför bloggar jag om den nu, bara ett år senare 😉
onsdag 2 augusti 2017

Ett spännande sci-fi-äventyr i julkalendern 2017Eva Rydberg gör huvudrollen i SVT:s julkalender 2017.

Jakten på tidskristallen, som årets julkalender heter, beskrivs som ett juligt och spännande science fiction-äventyr om onda krafter som ska stoppa tiden. Bara tre barn och deras professor kan rädda universum - och julen. Jag tycker att detta låter riktigt spännande. Om de får till julstämningen så tror jag att det finns stora chanser för att vi får en bra julkalender i år också. Sedan så är jag ett stort fan av Eva Rydberg!

Eva beskriver årets julkalender som "fantasifull, spännande och rolig".

Asrin, Lima och Max går på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper. De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att professor Styregaards tråkiga matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen.
Barnen är världens sista hopp. Tiden är på väg att stanna och ta slut och de är de enda som kan färdas till universums mitt för att förhindra detta. Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard trodde. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Kommer barnen att lyckas före julafton?Årets julkalender har, precis som vanligt, premiär den 1 december.
Skådespelar gör bland annat Eva Rydberg, Monna Orraryd, Vincent Wettergren, Naima Palmaer, Rikard Wolff, Klas Wiljergård, Felice Jankell, Kodjo Akolor och Julia Ragnarstam.