"Jul med Astrid Lindgren" blir ny jultradition i SVT


SVT ändrar tv-tablån på julafton

Förra året meddelade SVT att Astrid Lindgren kommer tillägnas en hel timme i tv-rutan på julafton. "Jul med Astrid Lindgren" kommer vara ett återkommande inslag i SVT:s julutbud från och med i år och ambitionen är att programmet ska bli en jultradition.

"Det känns fantastiskt att kunna lyfta fram Astrid Lindgrens stämningsfulla berättelser. Ambitionen är att skapa en fin julaftonstradition för alla generationer. Vi kan såklart inte bestämma på förhand om det blir en klassiker, det avgör publiken, men det är vad vi hoppas", säger Hanna Stjärne vd på SVT.

Programmet utgörs av ett antal berättelser baserade på Astrid Lindgrens böcker.

En ny filmatisering av novellen "Lustig-Gök" från 1949 kommer fungera som ramberättelse som de andra programmen presenteras i. Filmen kretsar kring syskonen Gunnar och Gunilla som har varit sjuka under lång tid nu när det närmar sig jul. De är uttråkade och föräldrarna ger dem ett gökur för att slippa tjatet. Göken i uret är levande och bjuder på många överraskningar. 


Vi kommer få se nyproducerade animationer av Nils Karlsson Pyssling, Emil och snöbollskriget, Räven och Tomten samt Kajsa Kavat. I programmet återfinns även arkivklipp från Saltkråkan och Pippi Långstrump.

Jag ser så fram emot detta!

Skicka en kommentar

0 Kommentarer