Min julbok - Boken om min jul


Förra julen började jag skriva listor för det mesta inom julens förberedelser och händelser. (Innan hade jag bara några få listor på datorn och i kalendern). Då brydde jag mig inte om att leta upp någon snygg bok eller så utan nöjde mig med att skriva mina listor i ett helt vanligt kollegieblock. Dessa listor skrevs på hålat papper så i år kom jag på idén att flytta över dem till en pärm istället, det är både snyggare och smidigare. Jag spontanköpte en pärm med röd rygg på Ica för ca 30 kr, dekorerade den lite enkelt med kvarblivna designark från Panduro och flyttade över mina listor. Där hade jag skapat mig en julbok.


Inför årets planering var jag lite sugen på att skriva ut egendesignade listor att fylla i, istället för tomma randiga papper. Detta resulterade i listorna ovan. Jag älskar dem! Och eftersom att det snart är jul och jag känner mig lite extra snäll så har jag gjort dessa tillgängliga för nedladdning så att även du kan ha användning av dem. Listorna ligger paketerade i en ZIP-fil och finns i formaten .jpeg och .png. Ladda ner här.


I min bok har jag även dessa två listorna som kanske inte är lika vanliga att ha och därför är dem inte inkluderade i den stora filen. Men om du vill ha dessa också så finns de att ladda ner här.
Julfilmslistan började jag med för två år sedan för att hålla koll på vilka filmer och julkalendrar jag vill hinna se innan julens slut, och det brukar bli en del. Och julbloggslistan har kanske mina kära julbloggskollegor användning utav :)

Brukar du skriva listor inför julen?

Skicka en kommentar

8 Kommentarer

 1. Men gud va bra! Va snällt att du delar med dig. En annan är ju värdelös på det är med design.. Ganska kul att du har en julfilmlista också. Det har jag haft i några år med men min pojkvän tycker jag är konstig som tycker det är så viktigt med julfilmer haha :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att de uppskattas. Julfilmer är jätteviktigt så om du är konstig för att du tycker det, är jag minst lika konstig jag med :) ho-ho

   Radera
 2. Wow, riktigt snygga! Och vad snällt av dig att dela med dig. Jag skriver så fult så jag vette sjutton om jag ens vågar använda dem. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Haha, jo då, klart du vågar :)

   Radera
 3. Vad fint! Perfekt om man inte har en duktig syster som kan göra en planerare åt en...hehe:) Jo tack, jag skriver listor, i mängder, annars exploderar huvudet lagom till julen...:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hehe, ja precis. Din planerare var ju superfin! Många listor blir det...

   Radera
 4. Så snällt att dela med dig! dem ska skrivas ut direkt och börja fyllas i :D

  SvaraRadera