lördag 20 december 2014

Mina fem bästa julfilmstipsNu är det jul igen (The Santa Clause)

Hela Nu är det jul igen-trilogin är helt fantastisk och ett måste att se under julen. Den första filmen är min stora favorit.
När jultomten ramlar ner från Scott Calvins tak och sen inte kan göra sitt jobb blir det upptakten till ett otroligt äventyr. Scotts son Charlie övertalar sin pappa att ta på sig tomtedräkten, och med tomtens åtta renar drar de sen till Nordpolen. Där upptäcker de snart att den som tagit på sig tomtekläderna också tagit på sig tomtens alla plikter! Under året som kommer växer både magen och skägget på en förvånad men inte alltför lycklig Scott, som får vänner, familj och arbetskamrater att tro att han förlorat förståndet. Alla utom Charlie, som tycker att hans pappa är som klippt och skuren för sitt nya jobb!
Ensam hemma (Home Alone)

Hela fem Ensam hemma-filmer finns det, tydligen, jag har dock bara sett fyra. Men jag ser bara på ettan och tvåan, de är klassikerna och hur bra som helst. Även här är den första filmen favoriten.
När Kevins familj åker på semester glömmer de en liten detalj: Kevin! Den åtta år gamla pojken har blivit mannen i huset! Kevin tar det kallt och istället för att leta efter sin föräldrar så dekorerar han huset inför julhelgen. Problemet är bara att två tjuvar försöker bryta sig in, Kevin som alltid reagerar mycket kallt, börjar nu att bygga fällor för att välkomna dem!
Grinchen: Julen är stulen (How the Grinch Stole Christmas)

En riktig klassiker och ett måste till jul. Så mysig!
Högt uppe över staden Whoville bor den grinige och ensamme Mr. Grinch vars hjärta är två nummer för litet. Alla de glada invånarna i Whoville älskar julen och är i full färd med att förbereda en härlig fest. Men om det finns något som Grinchen hatar så är det just julen. Han står helt enkelt inte ut med den. Och plötsligt får han en riktigt vidrig idé. Han bestämmer sig för att klä ut sig, ta sig ned till Whoville och en gång för alla göra slut på det irriterande julfirandet.
Julfritt (Christmas With the Kranks)

En underbar film med mycket värme och gemenskap!
Efter att ha firat en rad trevliga och lyckliga jular tillsammans med dottern Blair, som nu befinner sig i Peru tillsammans med fredskåren, står Luther och Nora inför utsikten att tillbringa en rätt så ensam jul med bara varandra som sällskap. En stormig Chicagonatt studerar Luther med längtan en annons i ett resebyråfönster och för sitt inre ser han hur han och Nora solbadar på en karibisk sandstrand. Tänk om den här julen skulle bli en jul utan julgran, utan ljusslingor, utan fruktkaka, utan fester, utan dekorationer? en jul utan... jul?
Polarexpressen (The Polar Express)

En av de absolut mysigaste julfilmerna jag någonsin har sett. Så otroligt fin!
Kliv upp, hoppa på och förbered dig på den häftigaste resan i ditt liv! Det är julafton, och du kommer snart att åka berg- och dalbana uppför och nerför berg, kana över isfält, balansera på skyhöga broar och bli serverad varm choklad av de häftigaste servitörer du någonsin sett.
Du åker med Polarexpressen! "Att se är att tro", säger en mystisk luffare som är med dig på tåget. Du kommer att se. Och du kommer att tro. Taaaaag plats!


Vilken är din favoritfilm i juletid?

1 kommentar:

  1. Så bra tips! Jag älskar verkligen Christmas with the Kranks :)

    SvaraRadera